Русия има пари, остава само те да бъдат похарчени изгодно

Промените в руския министерски кабинет свидетелстват за желанието на ръководителя на Кремъл Владимир Путин да ръководи страната по нов вътрешнополитически курс, пише Süddeutsche Zeitung. Той иска да постигне напредък в изпълнението на своите национални проекти, както и да осигури икономически растеж. За това политиците бяха заменени от технократи, но някои експерти виждат в това като недостатък, отбелязва германското издание.

Новото правителство трябва да реши „стария проблем“ на Путин: да постигне напредък в изпълнението на своите национални проекти и да гарантира икономически растеж, обяснява изданието. Може би по същата причина главата на Кремъл назначи своя помощник Андрей Белоусов за първи вицепремиер.

Той трябва да засили държавния контрол в икономическата сфера. Президентът на Русия заяви, че предишното правителство е успяло да създаде «много добри макроикономически условия» за изпълнение на задачите. Може би тези думи означават, че има пари, остава само те да бъдат похарчени изгодно, предполага Süddeutsche Zeitung.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...