Хонконг обяви извънредно положение, коронавирус

Главният администратор на Хонконг Кари Лам обяви днес извънредно положение и мерки за ограничаване на връзките на града с континентален Китай заради новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Хонконг обяви извънредно положение, коронавирус
Училищата, които сега са във ваканция заради Лунната нова година, ще останат затворени до 17 февруари. Полетите от и до Ухан, откъдето тръгна заразата, ще бъдат спрени, както и движението на високоскоростните влакове.
Незабавно се отменят и всички официални посещения до континенталната част на Китай, както и официалните чествания на Лунната нова година, посочи Кари Лам.
Местните здравни власти потвърдиха пет случая на заразени с коронавируса. Още 122-ма души се лекуват по подозрения, че са заразени.

Япония потвърди трети случай на заразата — трийсетина годишна жена, живееща в Ухан и пристигнала в Япония на 18 януари, уточни министерството на здравеопазването.
В Австралия заболелите са вече четирима в два различни града. Представител на здравните власти отбеляза, че се очакват още случаи на заболяването, тъй като Австралия е популярна дестинация за китайски туристи.

Източник: Хонконг, БТА

Коментари:

Зареждане ...