В Китай започнаха строителство на специализирана болница за лечение на зарезени с новия вирус

24 януари 2020-Нюз Фронт.

В Китай започнаха да строят специализирана болница за лечение на заразени с новия коронавирус. Сградата ще бъде проектирана така, че едновременно да приема до хиляда пациенти. Китайските власти обещаха да построят болницата в срок от 6 дни.

Китай прави всичко възможно да ограничи разпространението на новия коронавирус.
Събитията, свързани с разпространението на болестта с нова форма на пневмония в Китай, се развиват стремително.
В Хубей вече шест китайски града: Ухан, Ечжоу, Хуанганг, Сиантао, Чиби и Джицзян са изолирани от външния свят, за да се предотврати разпространението на коронавируса. Гарите и летищата са затворени, пътищата са блокирани. Жителите нямат право да напускат града.

Карантина е обявена в град Хуангганг, разположен близо до Ухан, с население от 7 милиона.
Град Ечжоу, разположен в същата местност, затвори жп гарите. Министерството на културата и туризма на КНР публикува известие за спиране на всички групови туристически пътувания из страната от 24 януари и в чужбина от 27 януари.

На всички онлайн и офлайн туроператори е забранено да предоставят услуги за резервация на самолетни билети и хотели.

В китайския град Ухан, от където коронавирусът започна да се разпространява, започнаха да поставят временни палатки за изолиране на заразени пациенти, ако болестта стане широко разпространена.Градската администрация забрани на жителите да се появяват на улицата без марлени превръзки.Преди това китайските власти наложиха забрана на жителите на Ухан (население над 12 милиона) да напускат града поради огнище на пневмония, причинено от новия тип коронавирус 2019-nCoV. Летището и жп гарите на града са затворени.

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...