Форумът в Израел за Холокоста придоби «ярка политическа окраска»

Израел направи избор в полза на по-важния за себе си съюзник, покани главата на Кремъл Владимир Путин, а не полския президент Анджей Дуду на Световния форум в памет на жертвите на Холокоста, пише Frankfurter Allgemeine. Включването на Москва в конфликта в Сирия, както и в ситуацията с Иран, изигра решаваща роля, отбелязва изданието. Впрочем, израелците просто не харесват поляците, отбелязва изданието.

Йерусалим е домакин на Световния форум в памет на жерттвите на Холокоста, съобщава Frankfurter Allgemeine. Над 40 държавни глави бяха поканени на събитието в мемориалния комплекс „Яд Вашем“, включително президентите на Русия, Германия, Франция, както и наследникът на трона на Великобритания, принц Чарлз и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс. Страната домакин е представена от израелския президент Реувен Ривлин и премиера Бенямин Нетаняху.

Форумът отдавна придоби „ярка политическа окраска“, продължава германската публикация. Варшава смята, че това събитие се състезава с честванията за освобождението на Освиенцим в самата Полша.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...