Кедми даде военно обяснение за промените в руската политика, които започна Путин

Военно-политическият експерт Яков Кедми обясни промените в руската политика по инициатива на президента Владимир Путин с нейните достижения в отбраната. Според Кедми с Посланието на президента на Руската федерация започва нов етап в развитието на руската държава. На всички етапи от работата на Путин в най-високите ешелони на властта Русия се развиваше на определени етапи. И така, за първите 10 години той възстановяваше Руската федерация от състоянието, до което я бяха довели неговите предшественици (Елцин и неговия антураж). След като това бе направено, руският лидер започна да гарантира сигурността на страната.

«Президентът каза, че Русия е гарантирала сигурността си не само за днес, но и за бъдещето. Благодарение на успехите, които Русия постигна в областта на стратегическите оръжия, за първи път в историята си тя изпревари страните, чието оръжие представлява заплаха за нея. Сега нека те ни догонват. Докато те догонват, няма да има реална заплаха от унищожаването на Русия», обясни Кедми.

След като задачите за сигурност бяха изпълнени, Путин пристъпи към следващия етап — създаването на структурата на руската държава на бъдещето с осигуряването на интензивно икономическо развитие и технологичен пробив.

За тази цел, според експерта, са били необходими фундаментално нови политически фигури, които влизат в състава на правителството на Михаил Мишустин.

«Сега е третият етап — каква трябва да бъде руската държава в бъдеще. От две години президентът създава базата за бъдещия политически елит, новата система на държавната власт и управление, която отговаря на новите предизвикателства.

Основните сили на държавата трябва да бъдат насочени към решаване на социалните проблеми, образованието, науката и високите технологии. Останалите проблеми бяха решени“, заяви Яков Кедми в телевизия Iton TV.

Припомняме, че президентът Путин в своето обръщение към Федералното събрание на 15 януари обяви големи промени в политическата система на Русия. Той предложи редица промени на Конституцията, предназначени да уравновесят баланса между клоновете на властта — например на Държавната дума се предлага да назначи премиер, неговите заместници и членовете на кабинета.

След огласяване на Посланието правителството на Дмитрий Медведев в пълния си състав подаде оставка — новият премиер с решението на Думата стана препоръчаният от Путин Михаил Мишустин.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...