Роспотребнадзор затегна контрола над цялата граница на Русия заради новия коронавирус от Китай

22 януари 2020-Нюз Фронт.

От ведомството уточниха, че няма случаи на проникване на новия коронавирус открит в Китай в Руската Федерация.

Роспотребнадзор засили санитарно-карантинния контрол по всички граници на Русия заради новия коронавирус, открит в Китай. Това съобщи пред журналисти в сряда началникът на отдела за епидемиологичен надзор на Федералната служба за епидемиологичен надзор и защита Елена Ежлова.

«Роспотребнадзор засили санитарно-карантинния контрол във всички контролно-пропускателни пунктове на границите с Руската Федерация, а не само на границата с Китай «, каза тя.

Няма случаи на вкарване на новия коронавирус в Русия, допълни Ежлова.

„Днес няма такива случаи“, добави тя.

По-рано Ren TV съобщи, че на 22 януари в Хабаровск човек, заразен с коронавируса, е бил свален от саолета: китайски гражданин с всички признаци на болестта, включително температура. Според информация на телевизията, сега китаецът се намира в болница.

 

Роспотребнадзор е разработил система за диагностично изследване, която ще позволи бързо откриване на новия коронавирус, който е широко разпространен в Китай, заявиха от прес-службата на ведомството.

„До края на седмицата системата за диагностично изследане ще започне да влиза в лабораториите на страната“, се казва в доклада.

В края на декември 2019 в китайския град Ухан беше открит нов вид коронавирус, с който се заразиха най-малко 300 души.
Междувременно Министерството на здравеопазването на Украйна официално уведоми Държавната гранична служба, лабораторните центрове на Министерството на здравеопазването за страната и здравните служители за ситуацията с коронавирус в Китай и препоръките на Световната Здравна Организация СЗО по този въпрос.

Първите съобщения за атипична пневмония в китайския град Ухан се появиха в средата на декември 2019 година.
Местните експерти с подкрепата на Световната здравна организация (СЗО) откриха, че причинителят е нов вид коронавирус — 2019-nCoV, който води до вирусна атипична пневмония. Самият вирус все още е слабо изучен.

Все още няма открито специално лечение, така че пациентите получават само симптоматична и поддържаща терапия.

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...