Нов скандал в Сирия: Руснаците не убиха американците, само ги нарекоха страхливци

Либералите в Русия, у нас и по света получиха неочакван повод за празник: техните любими американци се опитаха да блокират руският военен патрул в Сирия. Не, никой няма намарение да дискутира с либаралите. Всъщност, няма и за какво. Могат да се направят диспути относно идеи или програми, относно възгледи, относно действия. Но само, когато преди това любимите им US войници преминат през тест.

Спреният патрул

Това се случило в района на селището Мустафайя на пътя М-4, където американците блокирали трасето с бронираните си машини, за да не позволят на руснаците да стигнат до селището Семалка. Там, съдейки по  това, което пише американската преса, руските военни полицаи са имали намерението да затворят незаконното преминаване.

А по-рано американски военни също спрели руски патрул в района на блокпоста в селището Сикхур на 35 км от летището в сирийския град Камишли, където в момента е разположена руска военна авиобаза.

На снимката: американски патрул по пътищата на Сирия.

Важен детайл: за всичките години на гражданската война град Камишли (частично) и летището са били в ръцете на сирийските правителствени сили. Т.е. няма никаква промяна на ситуацията. Но американците просто пристигнали и се тропнали на пътя към руската база, считайки се за имащи право да направят това.

Да, всички техни либерални поддръжници също считат, че американците имат правото да правят каквото си поискат. Включително това.

Окупатори — чисти и «неопетнени»

Това са защитниците на демокрацията, хората, които носят висшите западни ценности в страните, стенещи под желязваната пета на диктаторите и угнетителите, да?!

Верно?

Нищо ли не сбърках?

Сега да ги видим в Сирия. Те какво правят там? Защитават народа от дикататурата на Башар Асад? Дори не е смешно: лично президентът на САЩ обяви, че US forces защитават от диктатора Асад сирийските нефтени находища…

Амириканците носят висши ценности?

Ма, моля ви се. В Ирак те донесоха такива висши ценности, че …ум да ти зайде, както се казва — ликвидирираха демократично избраното правителство, а сега не искат да си ходят, независимо от напълно демократично взетото решение за това на демократично избрания парламент на Ирак.

С какви мотиви искат да останат? Пределнно ценностни. Нека иракчаните ни платят за това, което ние изхарчихме за тяхната окупация — това е истинската демокрация!

На територията  на Сирия, както и в Ирак, никой не е викал американците.

Това е истината. Нито законното правителство в Дамаск, нито дори неговите опоненти от ИДИЛ. На територията на Ирак войската на САЩ е обявена за нежелан гост от законния иракски парламент.

Но американците остават.

Т.е окупатори — в чистото, натурално и точно значение на този термин.

А какво да се прави с тях?

Това са само обикновени войници. Те са на служба. Изпълняват заповеди. Общо взето са нормални момчета. Ако имаха нормална страна, щяха да имат по-зрял и морален мироглед вероятно.

Да, презират ги — и в Сирия, и в Ирак, и в Афганистан. Казват, че са слабаци, страхливци, че се крият зад техниката си.

Ето тук е отговорът на въпроса, по който започнах да пиша в началото. Как трябваше да постъпят руските войници спрямо американците, които им преградиха пътя.

Руските войници не защитават Родината си около град Камишли. Ако защитаваха Родината, то, бъдете сигурни, че всеки, които им попречи на това, би станал на решето.

Без значение какъв вой се носи от ООН или от каквито и да било международни организации.
Да, на решето.

Но това би означавало началото на истинска война между Русия и САЩ.

Т.е. руснаците не убиха американците, само ги обвиниха, че се крият зад техниката си, че са СТРАХЛИВЦИ.

А това е по-гадно от куршуми.

News Front Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...