Киев изпрати искане до Москва за организиране на среща между Владимир Зеленски и Владимир Путин в Израел

22 януари 2020-Нюз Фронт.

Киев изпрати искане до Москва за организиране среща между президента на Украйна Владимир Зеленски и руския му колега Владимир Путин в Израел, поради натоварения график на президента на Руската Федерация, разговорът може да се проведе на крак, заяви помощникът на руския лидер Юрий Ушаков.

„Разбира се, президентът, във всеки случай, ще се ръкува с основните участници на [форума в Израел], това е неизбежно“, каза Ушаков.

Той подчерта, че руската страна не е отказвала на искането на Киев за среща между лидерите на двете страни, но предвид графика, дългите срещи са малко вероятни. Според него подобни предложения идват от много държави.

На 20 януари президентът на Украйна Владимир Зеленски в интервю за The Times of Israel изрази мнение, че президентът на Руската Федерация разбира неговата позиция относно независимостта на Украйна.
На 31 декември 2019 година Владимир Путин за първи път от шест години поздрави президента на Украйна с настъпването на Нова година. Първата среща на лидерите на Русия и Украйна се състоя на 9 декември 2019 в Париж.

 

Очаквайте подробности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...