Девет смъртни случая в Китай вследствие на коронавируса

22 януари 2020-Нюз Фронт.

Китайският държавен здравен комитет потвърди 473 случая на заразяване с новия коронавирус 2019-nCoV, който причинява атипична пневмония. В резултат на пневмония са починали девет души.

Освен това, вирусът разширява географията си- в САЩ е потвърден първият случай на новия вид коронавирус.
Пациент, който преди това е пътувал до Ухан, е хоспитализиран със симптоми на пневмония миналата седмица, а коронавирусната инфекция е потвърдена в понеделник следобед.

 

Ръководителят на Роспотребнадзор Анна Попова заяви, че Русия започва да разработва ваксина срещу новия коронавирус от Китай. По-рано стана известно, че Роспотребнадзор засили санитарно-карантинния контрол във всички контролно-пропускателни пунктове в Руската Федерация и въведе дистанционно измерване на телесната температура и анкетиране.
Ведомството издаде препоръки за туристите, които смятат да пътуват в Китай, където вече са регистрирани 9 смърни случая.

Опасността от открития в Китай коронавирус е напълно сведена до минимум в Русия, засилен е санитарно-карантинният контрол, каза Анна Попова.

„Опасността днес е сведена до минимум.Имаме собствена система, разработихме я. Засилихме контрола на границата, на всички над 200 контролно-пропускателни пунктове. Води се усилен контрол.

От министерството на здравеопазването на Русия заявиха, че се започва работа по разработката на ваксина срещу новия коронавирус от Китай.

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...