Започна нова епоха на новото руско правителство

21 януари 2020-Нюз Фронт.

Новият състав на правителството беше одобрен от президента. В средата на януари правителството на Дмитрий Медведев подаде оставка, Държавната дума подкрепи кандидатурата на Мишустин за поста министър-председател на 16 януари

Руският премиер Михаил Мишустин предложи за разглеждане на президента кандидатурите на вицепремиерите и министрите. Руският президент Владимир Путин вече прие новия състав, съгласно указ от 21 януари.
Първият заместник-председател на правителството стана Андрей Белоусов.
Алексей Оверчук, Марат Хуснулин, Виктория Абрамченко, Дмитрий Чернишенко и Дмитрий Григоренко станаха вицепремиери в новото правителство.
Юрий Трутнев, Татяна Голикова и Юри Борисов запазиха своите постове на тази позиция.

Обявен е новия кабинет.


12 министри запазиха своите постове: министърът на отбраната Сергей Шойгу, министърът на енергетиката Александър Новак, министърът на външните работи Сергей Лавров, министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев, министърът на земеделието Дмитрий Патрушев, министърът на финансите Антон Силуанов, ръководителят на Министерството на извънредните ситуации Евгений Зиничев, министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров, министърът на транспорта Евгений Дитрих, министърът на жилищното строителство и комуналните услуги Владимир Якушев, министърът на природните ресурси Дмитрий Кобилкин и министърът за Далечния Изток Александър Козлов.

Олег Матицин стана новият министър на спорта, Олга Любимова, министър на културата, Максим Решетников, министър на икономическото развитие, Валери Фалков, министър на науката и висшето образование, Сергей Кравцов, министър на образованието, Михаил Мурашко, министър на здравеопазването, и Максут Шадаев, министър на съобщенията и министър на правосъдието. Константин Чуйченко, и министърът на труда — Антон Котяков.

Президентът на Русия Владимир Путин нарече новото правителство много балансирано.

Руския държавен глава отправи поздравления към новия кабинет и даде напътствия за работата, като постави и най-важната задача- да се работи така, че да се повиши благосъстоянието на руския народ.

Искам да ви поздравя за високите ви назначения в правителството. Сигурен съм, че това ще бъде сериозно изпитание, събитие в живота на всеки един от вас. Искрено ви желая успех. Цялата страна се е заинтересувана от вашия успех.

Владимир Путин нарече най-важната задача на новия кабинет- повишаване на благосъстоянието на гражданите.

Премиерът Михаил Мишустин заяви, че ще проведе първото заседание на кабинета вечерта на 21 януари.

На 15 януари 2020 година правителството, водено от Дмитрий Медведев, подаде оставка.
В същото време Дмитрий Медведев обяви това няколко часа след Посланието на президента на Русия Владимир Путин до Федералното Събрание.
Президентът предложи Мишустин за поста министър-председател.
На следващия ден той бе подкрепен от 383 депутати от Държавната дума.
В обръщение към парламентаристите Мишустин очерта шест ключови правителствени приоритета, включително „цифров пробив“, подкрепящ селското стопанство и развитието на отбранителния сектор.

 

Михаил Мишустин провежда заседание на новия кабинет.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...