Китай ограничава туристите заради новия вирус

21 януари 2020-Нюз Фронт.

Властите на китайския град Ухан, където е фиксирано огнище на нов вирус, засилиха контрола върху туристите, за да предотвратят разпространението на болестта, съобщава във вторник, 21 януари, Xinhua.

По-специално градът затегна контрола и въведе мониторинг на изходящите туристически пътувания от града до други части на страната и в чужбина.
Така, на туроператорите на Ухан бяха временно забранени организирането на групови пътувания извън града, а местната полиция ще извършва проверки на място на частни леки автомобили за наличие на живи птици или диви животни при преминаване на границата на града.

Властите на съседна Северна Корея заявиха, че затварят границата за всички чуждестранни туристи заради опасността от разпространението на смъртоносния китайски коронавирус, съобщава Ройтерс.
Според съобщения в медиите около 350 хиляди граждани на КНР посещават страната годишно.

Руските летища засилиха скрининга на туристите, пристигащи от Китай, за да идентифицират заразените с новия коронавирус, съобщава Reuters, като се позовава на представители на руски летища.
Според агенцията, достоверно е известно за затягането на контрола на четири руски летища — московското Шереметьево и Внуково, както и на летищата в Екатеринбург и Иркутск.

В края на декември 2019 в китайския град Ухан беше открит нов вид коронавирус, с който се заразиха най-малко 300 души.
Междувременно Министерството на здравеопазването на Украйна официално уведоми Държавната гранична служба, лабораторните центрове на Министерството на здравеопазването за страната и здравните служители за ситуацията с коронавирус в Китай и препоръките на Световната Здравна Организация СЗО по този въпрос.

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...