Руските ПВО отразиха атака на безпилотници по Хмеймим

20 януари 2020-Нюз Фронт.

Руските системи за противовъздушна отбрана отблъснаха атака от дронове на авиобаза «Хмеймим», съобщи руското министерство на отбраната.


Вчера, след като се стъмни, бойци се опитаха да атакуват въздушна база Хмеймим с ударни дронове. Общо са участвали три безпилотни летателни апарати. Атаката е извършена от района на зоната за деескалация на Идлиб.Системите за противовъздушна отбрана успяха да отблъснат удара на бойците, и трите БПЛА бяха прихванати. Нямаше жертви сред руските и сирийските войски и нямаше повреда в инфраструктурата.

Най-вероятно зад атаката стоят бойците на терористичната група Хайят Тахрир Аш-Шам, забранена в Русия, или съюзните формирования на така наречената„Умерена опозиция“, които многократно се опитват да атакуват руската база по този начин.

Напомняме, че въпреки споразумението за прекратяване на огъня, ислямистките групировки, базирани в Идлиб, редовно нарушават примирието. Те редовно провеждат обстрели на територията, контролирана от сирийската армия, което често води до смъртта на цивилни.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...