Путин — държавният деец на XXI век

Всеки държавник е отговорен за политиката на своята страна, независимо дали е крал, премиер или президент. Той стои над междупартийните разпри и освен другите си задължения е отговорен за общото благо.

Превод от Rebelión (Испания):

Ключът към неговия успех се крие в устойчивото развитие на Русия, както политически, така и обществено-политически; във факта, че той стана предтеча на руската идеология, която възстанови най-високите национални, морални, религиозни, културни, художествени и философски ценности, които винаги са били в основата на руската цивилизация; както и фактът, че той укрепи въоръжените сили на Руската федерация, за да защити свободата, суверенитета и несметните богатства на тази страна.

В отговор на разполагането на американски военни бази в близост до нейните граници, на едностранното оттегляне на САЩ от Договора за ракетите със среден и малък радиус на действие, на разполагането на елементи от система за противоракетна отбрана в близост до руските граници, което нарушава постигнатия стратегически баланс и на приемането от Вашингтон на военна доктрина, включваща използването на ядрено оръжие по всяко време и срещу когото и да било, Руската федерация разработи най-новите модели на стратегически въоръжения, базирани на най-модерните технологии.

Те са безпрецедентен научен и технологичен пробив, който никой не е очаквал. Противно на редица твърдения, наследничката на СССР, Русия има култура, наука и технологии, които по никакъв начин не са по-ниски от другите страни, дори ги превъзхождат.

Президентът Путин подчерта, че военната сила на Русия не заплашва никого, че цели само да осигури мир и да запази суверенитета на Русия и силата на държавата бъде използвана само в случай на нападение срещу Русия или някой от нейните съюзници.

На 25 декември 2019 г. Путин подчерта, че „ситуацията в икономиката е задоволителна, макроикономическата ситуация е стабилна, инфлацията и безработицата са ниски, националната валута е стабилна …Има положителна динамика на растежа на БВП, но, разбира се, темпът на растеж не е задоволителен за нас …”

И всичко това, въпреки различните западни санкции срещу Русия. Президентът на Руската федерация отбеляза, че е необходимо да се подобри допълнително инвестиционният климат и да се създадат условия за икономически растеж, което ще доведе до подобряване на благосъстоянието на народа.

Успехът на Русия е невъзможно да си го представим без Путин. По тази причина в това есе го наричам държавник на 21 век. Неговата заслуга се състои в това, че той се противопостави на намесата във вътрешните работи на други държави, бори се за световен мир и равенството на всички народи. Факторът Путин трябва да бъде проучен, защото той е лидерът, който извади страната си от неолибералната яма, в която тя беше завлечена от агенти за влияние от международни организации, управлявани от имперските сили.

И ако враговете му не са успели да го победят, то това е само защото той казва това, което мисли, и прави това, което казва.

Петя Паликрушева, превод и редакция

Източник: http://www.rebelion.org/noticia.php?id=264065&titular=putin-el-estadista-del-siglo-

Коментари:

Зареждане ...