Грузинската опозиция анонсира протести пред американското посолство

20 януари 2020-Нюз Фронт.

Ирма Инашвили, заместник-председател на грузинския парламент от опозиционния блок»Алианс на патриотите», обяви протест пред посолството на САЩ заради дейности в страната на Националния демократичен институт на САЩ (NDI), за който се подозира, че представлява заплаха за сигурността на Грузия.
Тя обвини офиса на НДИ, че заплашва обществения интерес поради предубедени политически изследвания и поиска да разследва евентуална корупция.

«На 26 януари ще проведем протестна акция пред посолството на САЩ срещу дейността на тази институция, както и на Международния републикански институт (IRI)», каза тя.

Според думите й, тези изследвания „лъжат, пристрастно, обезобразяват реалността“ в полза на партията на екс-президента Михаил Саакашвили „Единно национално движение“.

„Тези проучвания представляват заплаха за Грузия и представляват проблем за държавната сигурност“, каза Ирма Инашвили.

„Според нашите данни само три процента от населението на Грузия се доверява на тези проучвания, които противоречат на реалното обществено мнение.

Друга реалност и неверни данни ни се налагат.
Необходимо е да се проучи дали това е корупционен компонент “, каза заместник-председателят на парламента.

 

По-рано грузинските власти изразиха открито недоволство от дейността на Националния демократичен институт на САЩ в страната, чиито редовни анкети са неточни и се интерпретират като подкрепа на опозицията.

Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...