Русия: Шах и мат на НАТО

Кремъл намери противоотрова, която може да я предпази от стотиците танкове, които съюзниците на САЩ струпват около границите на Руската федерация. Това е мнението на авторите на китайското издание Sohu в един от техните материали.

Китайските журналисти обръщат внимание на факта, че разпадането на Съветския съюз на практика няма ефект върху предубеденото отношение на Вашингтон към Москва. САЩ продължават да наричат Русия една от основните заплахи за националната им сигурност. В контекста на тази политика американците оказват натиск върху Руската федерация с надеждата да забавят развитието на своите противници.

„Американците се страхуват от Русия. За да предотврати нейното развитие, Вашингтон налага икономически санкции срещу нея, а също така редовно провежда военни учения в близост до държавните граници на Руската федерация“, пишат анализаторите от Китай.

НАТО агресивно укрепва военните си сили, разположени в непосредствена близост до руските граници. В тези райони се струпват бронирани превозни средства, ракетни установки, както и пехотни части. Русия обаче добре осъзнава опасността от маневриране на чужди войски и предприема решителни стъпки за нивелиране на тези заплахи.

В контекста на противодействие на западната заплаха Русия преди време разгърна тактическите ракетни комплекси „Искандер“ в Калининградска област, както и в Крим. Тази маневра разтревожи западните военни, тъй като обезсмисли цялата им дейност в граничните райони на Руската федерация.

Далечният обхват на руските ракети, съчетан със способността им да преодоляват противоракетните отбранителни системи, ще доведе до огромни щети, ако «Искандерите» бъдат използване срещу летища, логистични центрове и подобни вражески цели.

„Пред лицето на пряка военна заплаха от НАТО, руската страна показа на своите противници, че неизбежно ще ги унищожи, ако проявят агресия“, пишат китайските анализатори.

«Искандер» е най-модерната тактическа ракета в света. Поставяйки ги на своите граници, Москва адекватно реагира на противниците си. Американската армия няма достойни аналози на това оръжие, както и ефективни защитни системи срещу него. Така танковете на НАТО всъщност не плашат Русия, тъй като тя може да ги изгори заедно с базите и логистичните центрове на западните военни.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...