Голяма част от участниците в Берлинската конференция по Либия търсеха вниманието на Владимир Путин

19 януари 2020-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин в Берлин по време на почивката на международната конференция посветена на усилията за урегулиране на ситуацията в Либия, се срещна с британския премиер Борис Джонсън и председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Международна конференция за Либия в Берлин. Начало.

Кой участва?
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, президентите на Русия Владимир Путин, Турция Тайип Ердоган и Франция Еманюел Макрон, британският премиер Борис Джонсън, държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео, представители на Алжир, Египет, ОАЕ, Китай.

Борис Джонсън по време на срещата с Владимир Путин заяви, че позицията на Великобритания относно инцидента в Солсбъри не се е променила — съобщиха от кабинетът на британския премиер. Това беше първият личен контакт между Владимир Путин и Борис Джонсън. По-рано руският лидер няколко пъти изпраща поздравителни телеграми на британския премиер.
Урсула фон дер Лайен обсъди с руския президент Владимир Путин въпроса за транзита на газ през Украйна.

„Добре беше да имам среща с президента Владимир Путин в кулоарите на конференцията в Берлин. Обсъдихме тристранното споразумение между Украйна, ЕС и Русия за транзита на газ през Украйна “, написа в Twitter.

И наистина интересен кадър..Майк Помпео притичва до президента на Русия за да му стисне ръката. Владимир Путин не се смущава от напористия жест и не спира особено, знаейки, че това е за пред камерите.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...