Фалшификатът ЕС: Ето ги полските танкове, нахлуващи в Чехословия през 1938 г.

След обещанието на Путин да победи опонентите си с факти за Втората световна война, Европейският парламент отново обвини Русия в „изкривяване на историята“: война за миналото, а оттам и за бъдещето, ще се води до победа. В хода на дискусията, проведена по-рано в Европейския парламент на тема „Изкривяване на европейската история и паметта за Втората световна война“, Русия отново беше обвинена в това „изкривяване“ и й бе предложено да се покае.

На снимката: Червената армия на СССР, армията-освободителка

Поредният русофобски и тотално неграмотен от историческа гледна точка демарш по дадената тема за пореден път подчертава своевременността на предприеманите от Русия усилия за защита на истината за Втората световна война.

«Ние от Европейската народна партия не можем да приемем опитите на Путин да пренапише историята. Въпреки че Съветският съюз претърпя огромни загуби по време на войната и неговите войници проявиха героизъм, не може да се отрече, че пактът Молотов-Рибентроп доведе до избухването на Втората световна война», това каза германецът Манфред Вебер, лидерът на обединението на системните «десни» европейски партии (Европейската народна партия).

Отбелязвайки, че „всеки немски политик трябва да е отговорен за действията на нашата страна“, Вебер прозрачно намекна, че на Путин няма да му навреди да се покае и да поръси с пепел главата си.

Същият този Европейски парламент приравни нацизма с комунизма в неотдавнашната си резолюция, приравни Сталин с Хитлер. О, Богове! О, безпросветни! О, малоумни!  О, нагли и неуки твари!

Как ще приравниш две тотално противоположни и антагонистични идеологии?!

Това може да го направи само заклет и непоправим ИДИОТ.

Според Европейския парламент Русия е виновна за Втората световна война не по-малко от Германия, въпреки че тя не се разкайва, не плаща на никого нищо за това и дори се гордее с нещо си! С нещо сторено там се гордяла Русия, видите ли! С нещо си! Какъв цинизъм!

Именно такава формулировка на въпроса, такова грубо и вулгарно преосмисляне на събитията от миналото, съчетано с табу върху ключовата роля на водещите западни „демокрации“ и Полша за избухването на войната, днес на Запад се счита за „историята“ на Втората световна война.

С тази фалшива историческа «истина» за Втората световна война, въпреки протестите на честни европейски интелектуалци, някои правителства, а и пропагандни органи (подобно на «Института за национална памет» на Украйна), а и подобни учреждения от страни от ЕС, възнамеряват да «защитят» света от Путин и Русия. Този фалшификат им е много удобен.

В този материал няма да доказваме нищо с думи.

Публикуваме само една снимка, на която се виждат полските танкове, които през 1938 година нахлуват в Чехословакия. А уж такава случка на случките въобще не съществуваше, м?!

Снимката я намерихме ето тук — Polish National Digital Archive / Globallookpress

Време е този нацистки Европейски съюз трябва да рухне от собствената си тежест.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...