Владимир Путин: Няма да позволим пренаписване на историята

18 януари 2020-Нюз Фронт.

„Ще затворим устата на онези, които се опитват да пренапишат историята, да я представят погрешно и да омаловажат ролята на нашите бащи, на нашите дядовци, на нашите герои.“

 


На среща с ветерани в Санкт Петербург,президентът на Русия Владимир Путин обеща да отвори център за архивни документи за Втората световна война. Президентът на Русия също така увери, че руските власти няма да допуснат дори опити за пренаписване на историята.

Ще създадем център за архивни документи. И ще си затворим устата на онези, които се опитват да пренапишат историята, да я представят погрешно и да омаловажат ролята на нашите бащи и дядовци, на нашите герои, загинали защитавайки родината си и целия свят от кафявата чума. Мръсната уста, която някои фигури отварят зад хълма, за да постигнат незабавни политически цели, ние ще затворим с истинска документална информация.

Владимир Путин посети комплекс от исторически и художествени триизмерни панорами «Паметта говори.Пътят през войната ”на остров Василевски в Санкт Петербург.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...