«Руските военни са в обикновени шапки, а американците са в каски, автомати, липсват им само базуки»

В мрежата се появиха снимки, които изобразяват среща на американските войски и руската военна полиция в Северна Сирия. Именно този случай беше описан в редица медии като „пречка от страна на американците да се извърши патрулирането на руската военна полиция“.

На снимката се вижда, че разговорът между руснаците и американците се е състоял на един от пътищата. Според последните сведения това е около магистралата в района на сирийския град Кобани, който е обитаван главно от етнически кюрди.

В края на миналата година американският военен контингент напусна базата си в района, като фактически изостави обекта и част от имуществото си. Понастоящем американците периодично се появяват по маршрута, по който патрулират руските и турските военни.

Тази снимка се коментира както от руски, така и от американски ползватели на Мрежата. Отбелязва се, че руските военни нямат оръжие, но американците не се разделят с автоматите си дори при подобна ситуация.

Ето няколко коментара от потребителите на социалните мрежи:

«Военните от руските въоръжени сили са с обикновени шапки и без автомати, но американците са в пълен комплект: пушки, каски и дори черни очила. Липсва само базуката на рамото».

«Съдейки по снимката, имало е и турски войници. Явно това e била среща на съвместен руско-турски патрул с американците. Американците се опитали да разберат от турците: «Момчета, а вие за кого сте?» Но руснаците влезли в разговора: «Заминавайте, те са с нас.»

А отляво на кадъра са кюрдски подрастващи, които по никакъв начин не могат да разберат по кого да хвърлят камъни в такава ситуация.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...