Пушков коментира думите на Помпео за смяната на руското правителство

Председателят на Комисията по информационна политика към Съвета на Федерацията на Русия Алексей Пушков коментира изявлението на държавния секретар на САЩ Майк Помпео относно оставката на руското правителство.

Сенаторът публикува съответния пост в Twitter.

В посланието си руският политик пише, че Помпео, който заяви, че политиката на САЩ спрямо Русия е малко вероятно да се промени след смяната на правителството, трябва да разбере, че политиката на Русия спрямо САЩ след смяната на кабинета също няма да се промени в угода на американските власти.

„Външната политика на Русия при новото правителство няма да се промени в посоката, угодна за САЩ. В този смисъл американската страна може да разчита на пълен паритет“, каза той.

На 15 януари руското правителство подаде оставка. Бившият председател на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин стана новият председател на кабинета на министрите.

В тази връзка Помпео заяви, че действията на Вашингтон по отношение на Москва «е малко вероятно да се променят в резултат на някои промени в руското правителство».

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...