Къдринова: „Новото правителство в Испания дава позитивни сигнали»

„Новото правителство в Испания дава позитивни сигнали. Има много съмнения доколко това ще е функционално. Но те имат подробно изработена програма, базирана на конкретни стъпки, крайно необходими за социалната сфера – пенсионната реформа, реформа в трудовото законодателство и в данъчната система“. Това коментира в предаването „12+3“ журналистът Къдринка Къдринова.

Къдринова: „Новото правителство в Испания дава позитивни сигнали"

Според нея пенсионната реформа ще бъде сложна:

„Първото решение, което новото правителство взе съвсем символично и демонстративно, беше за увеличение на пенсиите с 0,9%… Тепърва ще се разработва система, по която според премиера Педро Санчес тези, с най-ниските пенсии, ще бъдат обезщетени с по-голямо увеличение“.

Къдринова отбеляза и напрежението около Каталуня, с което новото правителство ще трябва да се справи.

„Санчес обяви, че лично поема темата „Каталуня“, за да я вкара в политическия диалог, а не в съдебните разправии… Според него темата не трябва да се истеризира в парламента, а дискусията да се води в рамките на испанката конституция“.

Журналистът прогнозира, че в новата коалиция няма да се наблюдават скандали, тъй като заявката е за умереност в правенето на политика.

Интервю на Петър Волгин с Къдринка Къдринова за предаването „12+3“

Коментари:

Зареждане ...