Наистина ли беше нужна смъртта на Сюлеймани? — Европа започна да задава неудобни въпроси на Вашингтон

Американската администрация се опитва да оправдае убийството на иранския генерал Касем Сюлеймани с необходимостта да се защитават американските граждани. В Германия обаче поставят под въпрос тази версия.

Експертите от Бундестага се зачудиха дали убийството на военен лидер, което доведе до ескалация на напрежението в Близкия изток и дори всъщност предизвика катастрофата на пътническия самолет в Техеран, е било необходимост?

Според представители на германския парламент, аргументите на служителите на Съединените щати просто не позволяват «еднозначно да се отговори на следния въпрос: как ликвидирането на Сюлеймани в Ирак ще ликвидира опасността за живота на американските граждани?»

По-рано главата на Пентагона Марк Еспър призна, че няма доказателства, че командващият на елитния ирански отряд «Кудс» от Корпуса на стражите на ислямската революция Касем Сюлеймани е подготвял атака срещу четири американски посолства в региона. Еспър заяви, че обвинението е изказано от Доналд Тръмп, а Пентагонът е повярвал на думите му.

News Front ПП

Коментари:

Зареждане ...