56% от американците не одобряват действия на Тръмп срещу Иран

56% от американците не одобряват последните действия на Доналд Тръмп срещу Иран, показва проучване, проведено от Ipsos в сътрудничество с ABC News. В същото време 52% от американските анкетирани заявяват, че след убийството на иранския генерал Касем Сюлеймани се чувстват по-малко защитени.

Неотдавнашно проучване, проведено от Ipsos съвместно с ABC News, показа, че повечето американци не одобряват начина, по който американският президент Доналд Тръмп действа в ситуацията с Иран и понастоящем се чувстват по-малко защитени.

Проучването, както се отбелязва в статията, е проведено на фона на ескалиращото напрежение с Техеран и на фона на разговорите около времето, в което членовете за импийчмънта на Тръмп ще бъдат представени в Сената на САЩ.

По-специално, 56% от анкетираните не одобряват действията на Тръмп спрямо Иран, докато 43% ги одобряват. Освен това 52% от анкетираните посочват, че се чувстват по-малко защитени след убийството на иранския генерал Касем Сюлеймани, а само 25% отговарят обратното.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...