Ракетният удар на Иран по военните бази на САЩ в Ирак показа фалшивото величие на Щатите

Заместник-началникът на щаба на въоръжените сили на Ислямска република Иран бригаден генерал Мохамед-Реза Аштиани заяви, че ракетното нападение на Иран върху американските военни бази в Ирак е показало фалшиво американско величие на международната арена, пише РИА IRAN.ru.

Той говори в кулоарите на изложението „Съпротива“ по инициатива на Фондацията за опазване на свещените отбранителни структури и ценности и каза, че „под мъдрото ръководство на Ислямската революция Ислямска република Иран отново е показала своето величие пред света и е направила такова велико нещо, което нито една друга държава преди това не се е осмелявала да извърши».

«Днес Ислямска република Иран дължи своята сила и авторитет на международната арена на смелостта на великия си народ, като например мъченика генерал-лейтенант Касем Сюлеймани, който се противопостави на глобалното високомерие и се бори срещу терористичните групировки като ИДИЛ», заяви той.

«Враговете на Ислямска република Иран са в пъло отчаяние и разочарование», каза той и добави, че «при тези обстоятелства президентът на САЩ Тръмп е помолил за сътрудничество Ислямска република Иран».

«Опирайки се на Всемогъщия Бог Ислямска република Иран твърдо продължава своя път на съпротива, „вярваме, че тези победи ще продължат и страната ни ще се движи напред на всички етапи със силата на вярата“, добави иранският генерал.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...