Човекът, който повика Русия в Сирия

На 2 януари 2020 година в Богдад бе убит Касем Сюлеймани. Това събитие трябва да се разбере и от него да се направят съответните изводи, защото то има пряко отношение към бъдещето.

Непосредствено. Уви, българските парламентарни политици по никакъв начин не коментират убийството му. Вероятно ги е страх от реакцията на Империята. С тях въобще дори не желаем да се занимаваме. В момента.

Човекът, който повика Русия в Сирия

Формално убитият бе ирански генерал, но още през 2009 година можеше да измести иранския президент.

Формално беше командващ иранските сили за специални операции. Но всъщност контролираше огромната транснационална финансова империя, достатъчно богата, за да спонсорира цялата иранска машина на войната в Близкия Изток без да получава от бюджета на страната нито един риал.

Човекът, който повика Русия в Сирия

И гигантската мрежа от недържавни армии, една от които беше, например «Хизбулла», но не и единствената.

За него се биеха дори християни, той можеше да примъкне на своя страна дори смъртоносните врагове на Иран и на всички шиити в света «Ал Кайда». Кюрдите, с чието усмиряване в Иран започна неговата военна кариера, в Ирак го криеха от главния си съюзник — американците.

Да, по официалния си статус той не беше равен на много хора в Иран. Но всъщност даваше заповеди на чужди президенти като на свои подчинени — и те безпрекословно ги изпълняваха.

Когато Сюлеймани бил дете, той се опитал да намери каквато и да било работа, за да помогне да спаси баща си-силянин от арест заради дългове. А ден преди смъртта си броят на хората, имащи повече власт от него, се броят на пръстите на едната ръка.
В света, а не в Иран.

В Иран само аятолах Хаменей можеше да го уволни, ако поискаше. Но никога нямаше да поиска, защото Сюлеймани беше национален герой, когото ще помнят много години след като фамилията Хаменей бъде завинаги забравена от всички.

Генералът е част от националния пантеон. Фигура, съразмерна на Саладин в шиитския мюсюлмански свят.

Човекът, управляващ Ирак и войната в Сирия едновременно.
Човекът, личен познат на Башар Асад и очевидно на Владимир Путин.
Приятел на Хасан Насрала.
Човекът, който извика Русия в Сирия.

Мащабът на Сюлеймани напълно дава основание да се повярва на това.
Макар последното да се счита за слух.
Ето такъв човек убиха САЩ.

Склонна съм да вярвам, че е било по погрешка.

Американците са толкова под морското равнище понастоящем, че е напълно възможно да са допуснали груба и непоправима грешка.

На този етап нито един анализатор не може да прогнозира какво ще се случи със света в резултат на това злополучно убийство, равняващо се на убийството на американския вицепрезидент.

А ако все пак убийството на ген. Сюлеймани не е грешка, а целенасочено действие, то напълно убедено можем да кажем, че авторът на идеята е пълен идиот.

Този идиот трябва да понесе отговорността си предварително, за да се предотврати избухването на Третата световна война на Земята.
Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...