Владимир Путин посети катедралата «Света Богородица» в Дамаск и подари икона на Дева Мария

7 януари 2020-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин посети катедралата «Света Богородица» в Дамаск и подари икона на Дева Мария. 

Преди това лидерите на Сирия и Русия посетиха Джамията Умейяд — една от най-големите и най-стари джамии в света.

Важно е да се отбележи, че именно на 7 януари в Русия се отбелязва Рождество Христово ( ние отбелязваме на 25 декември).

 

 

 

В нощта преди Рождество, руския държавен глава посети рождественката служба в  Спасо-преображенската Катедрала в родния си Санкт-Петербург.

И в деня на Рождество излетя спешно за Сирия. Това е първото му посещение на друга страна за новата 2020 година. И всички си даваме сметка, че е знаково, предвид ситуацията, която възникна в Близкия Изток.

А подаряването на икона, носи определено смислово значение предвид това, че светът ни преживява съдбоносни моменти, и на цялото човечество е необходима Божията помощ.

Президентът на Русия Владимир Путин, пристигайки в Дамаск, изпраща мощен външнополитически идеологически сигнал. Русия дойде в Сирия и помогна за запазването на държавата, победи терористите, защити културните ценности, църквите и джамиите. А, САЩ дойдоха в Ирак, разрушиха държавността, наводниха страната с терористи, в крайна сметка унищожиха джамии и музеи и дори от нулата създадоха заплаха от разгръщане на нова пълномащабна война в Близкия изток.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...