Американски журналист в Русия: Не просто Крим е руски, а и половината Украйна

Американският журналист Тим Кърби сподели за живота си в Русия. Отговаряйки на въпроса «Крим на кого е?», той с усмивка произнася: работата е в това, че не само Крим, но и половината Украйна е на Русия.

«През 2019 година си купих дом и най-накрая децата ми имат покрив над главата. Сега правя ремонт. Сам, но имам и помощ. Най-накрая имам истинска регистрация, съвпадаща с фактическото ми местоживеене. Главното е, че и синът ми има регистрация. Той е на шест години, но едва сега получи. Лично за мен това е много важно».

Тим Кърби запази американското си гражданаство, днес той нарича живота си «съществуване между световете».

«Това е важно, защото, първо, аз имам семейство, много членове на семейството и там, в САЩ, но аз съм човек, който се намира между световете. Аз съм между световете. В компютърната игра съм в зоната «между световете».

Наистина, мога да живея и тук, и там. Нещо повече, даже съм независим от паспорта: аз съм от малкото хора, които разбират как едни или други механизми работят в Русия и в САЩ.

Когато американците пишат за Русия, обиковени силно се възмущавам, защото те пишат, че това е държава-затвор, до днес има ГУЛАГ, ако плюеш по Путин, то просто ще те затворят и прочие такива глупости.

Тогава си казвам: какво е това бълнуване и абсурд?!.

За руснаците Крим е руски. А какво мисли по този повод един американец в Русия?

«Разбира се, че Крим е руски. Вие в момента си говорите с човек, който счита, че някъде около половината от Украйна също е на Русия. Много територии, които са изгубени, вероятно трябва да се върнат, но по-добре е да се живее в съюз с Русия, за да може всички да бъдат доволни.

Настоящите граници на Русия не могат да защитят реално руския свят.

Има много хора от Донбас или от Южна Осетия, които са в беда, вратата на Русия за тях трябва да бъде отговорена.

Затова, да, Крим е руски. Но Крим — това е началото, а не краят», сподели американският журналист, живеещ в Русия.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...