Пентагонът отново заплашва КНДР

donald_trump_kim_in

В ефира на тв канала Fox News министърът на отбраната на САЩ Марк Еспер заяви за готовността Щатите да отвърнат на „лошото поведение“ на КНДР: „Уверен съм в готовността на нашите сили да възпрепятстват лошото поведение на Северна Корея, ако тя сметне да воюва с нас.“

Марк Еспер добави, че САЩ разчитат несамо на собствените си сили в региона, но и на помощта на съюзници, сред които е и Южна Корея.

Още на 3 декември американският президент Доналд Тръмп заяви, че доверителните отношения между лидерите на САЩ и Северна Корея няма да попречат при необходимост Съединените Щати да използват оръжие срещу КНДР.

В отговор на това изказване преди три дни отговори началникът на генералния щаб на Корейската народна армия Пак Чон Чхон, който подчерта, че ако САЩ използват оръжие срещу КНДР, то севернокорейската страна ще предприеме ответни действия.

В своето изявление началникът на генералния щаб на КНДР изрази разочарование във връзка с изявлението на Тръмп, а също и подчерта, че хвалебствените и груби изказвания и забележки могат да навредят на самия американски президент, а използването на сила може да се окаже „нещо ужасно” за САЩ.

Игор Перминов

Коментари:

Зареждане ...