Турция и България решават проблема с трафика на товарни автомобили на «Капитан Андреево»

На 24 януари ще се проведе среща на ниво министри на България и Турция за решение на проблема с тежкотоварния трафик на граничните пунктове «Капитан Андреево» и «Капъкуле».
Заради километричните колони от ТИР-ове, институциите в Хасково предлагат близо до «Капитан Андреево» да бъде изграден нов паркинг, където камионите да изчакват за преминаване.

Засиленият трафик на тежкотоварни автомобили през външната ни граница на «Капитан Андреево» и огромните опашки останаха нерешени през миналата година. Средно на денонощие се обработват около 2400 камиона. Периодично се прилагат мерки за организацията, но трябва да бъде набелязана дългосрочна стратегия. Областният управител на Хасково Стефка Здравкова заяви:

«Набелязахме и се обединихме около дългосрочното решение на този проблем чрез инфраструктурни промени по трасето. Основен акцент на всичко това е да бъдат намалени задръстванията, предпоставките за възникване на ПТП-та и решаване на санитарно-битовите условия на шофьорите».

Правителството е одобрило идеята за построяване на допълнителен паркинг, където да изчакват ТИР-овете, като така ще бъдат избегнати задръстванията, съобщи БНР.

ПП

Коментари:

Зареждане ...