Атлантическият съвет в пореден делириум: «Национализирайте «Камчия»! Да не допуснем втори Крим!»

(Редакцията НЕ споделя позицията на т.нар. Атлантически съвет, само информира читателите си за дълбините, в които са затънали някои представители на българското политическо блато. Публикуваме без радакторска намеса).

Атлантическият съвет на България настоява правителството да излезе с официална реакция срещу намеренията на руското правителство да превърне комплекса «Камчия» в площадка за прокарване на руските интереси в Европа.

«Атлантическият съвет на България /АСБ/ категорично не приема и се противопоставя на намеренията на руското правителство за превръщане на Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия» в «основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на руските интереси в Европа». Реализацията на такъв проект би означавала, че евроатлантическа България ще позволи на нейна територия да се създаде чужда база с военно предназначение за провеждане на операции на хибридната война, която Руската федерация, под формата на «мека сила», води против България, Европейския съюз и държавите от Атлантическия алианс. АСБ настоява българското правителство да излезе с официална реакция на тези неприятелски антибългарски и антиевропейски намерения , за да бъдат те още в зародиш пресечени.» — призовават от АСБ в официална позиция, разпространена до медиите.

Припомняме, по-рано политологът Огнян Минчев предупреди, че ако правителството допусне Русия да осъществи намеренията си, България ще деградира до «сива зона» между Изтока и Запада

Ето какво още се казва в изявлението на АСБ:

АСБ предупреждава правителството, президента и членовете на парламента, че ако допуснат осъществяване на декларираните от Кремъл намерения, ще понесат всички последствия предвидени за всяко национално предателство в българското законодателство. Това ще бъде преминаване на «червена линия» след което връщане назад ще бъде невъзможно без поемане на персонална отговорност.

АСБ е убеден, че българските държавници ще преценят правилно опасността от това коварно намерение на Руската федерация и ще му се противопоставят. В противен случай могат да очакват не само политическа, но рано или късно и съдебна отговорност за своите действия или бездействие.

АСБ заявява, че няма да останем безучастни и нашите действия към възникналия проблем няма да се ограничат само с официални декларации. Ще използваме всички законови инструменти, с които разполагаме, както и всички наши вътрешни и международни контакти, за да информираме съюзническите правителства, да потърсим съдействие и да спрем тази нагла и враждебна провокация на Руската федерация спрямо България, НАТО и Европейския съюз.

Европейския съюз.

Призоваваме национално отговорните, демократични и патриотични български партии, както и гражданските организации и всички българските граждани да настояват държавните институции незабавно да дадат достатъчно силен и ясен отрицателен отговор на Кремъл.

На българска територия няма да допуснем втори Крим или Донбас!

АСБ се ангажира с експертна оценка за възможностите за национализиране и включването на СОК «Камчия» към бъдещият координационен център на НАТО във Варна.

Коментари:

Зареждане ...