Владимир Путин поздрави държавните глави и ръководителите на правителства на различни страни с Рождество и предстоящата Нова година

30 декември 2019-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин отправи поздравления за Рождество и настъпващата 2020 година световни лидери, ръководители на правителства и международни организации.

Владимир Путин поздрави държавните глави и ръководителите на правителства на различни страни с Рождество и предстоящата Нова година

В поздравително послание до президента на Република Абхазия Раул Хаджимба Владимир Путин отбеляза динамичното развитие на руско-абхазките отношения на базата на принципите на съюзничество и стратегическото партньорство, а също така изрази увереност в по-нататъшното изграждане на взаимноизгодно сътрудничество в различни области.

В поздравление, отправено към президента на Република Азербайджан Илхам Алиев, руският държавен глава подчерта високото ниво на руско-азербайджанските отношения и изрази увереност, че Русия и Азербайджан заедно ще осигурят по-нататъшното развитие на стратегическото партньорство и конструктивното взаимодействие, което напълно отговаря на интересите на народите на двете държави, тоест върви в посока на засилване на сигурността и стабилността в Южен Кавказ и Каспийския регион.

Руският лидер поздрави президента на Армения Армен Саркисян и министър-председателя на Армения Никол Пашинян, като посочи, че отношенията с Армения, основани на вековните традиции на братско приятелство и взаимно уважение, са високо ценени в Русия.
Владимир Путин отбеляза, че по-нататъшното развитие на съюзните връзки, конструктивното двустранно сътрудничество във всички области и партньорството в рамките на евразийските интеграционни процеси отговаря на основните интереси на народите на двете държави и върви в посока осигуряване на регионална сигурност и стабилност.

Президентът на Русия поздрави президента на Република Беларус Александър Лукашенко с Рождество и Нова година.
В посланието се подчертава, че изминалата година е белязана от значителна годишнина — двадесетата годишнина от подписването на Договора за създаване на Съюзната държава.

Русия и Беларус успяха да направят много за изграждането на целия комплекс от двустранни връзки и реализирането на съвместни проекти в различни области.
Руският лидер изрази надежда за продължителен съществен диалог и конструктивна съвместна работа през следващата година за развитие на двустранни стратегически партньорства и насърчаване на взаимноизгодни интеграционни процеси.

В поздравително послание до президента на Казахстан Касим-Джомарт Токаев Владимир Путин отбеляза, че двете държави успяват не само да запазят изцяло натрупания потенциал на руско-казахстанските отношения, но и да продължат активната съвместна работа за укрепване на стратегическото партньорство, съюза и добросъседството.
В същото време координацията на усилията на Москва и Нур- султан в рамките на Евразийския икономически съюз, Организацията на Договора за колективна сигурност, Шанхайската организация за сътрудничество и други многостранни структури дават добри резултати.
Владимир Путин изрази увереност, че през следващата година взаимодействието между двете държави ще продължи да се развива във възходящ ред.

Поздравявайки президента на Киргизстан Сооронбай Йеенбеков за Нова година, руският държавен глава отбеляза успеха в укрепването на руско-киргизското стратегическо партньорство и съюз и изрази увереност, че Русия и Киргизстан ще продължат и през 2020, която е обявена за съвместна година между двете страни активно да развиват отношения, взаимноизгодно сътрудничество във всички области.

В поздравление, адресирано до президента на Република Молдова Игор Додон, Владимир Путин напомни за дългогодишните връзки на дружба и духовна близост между Русия и Молдова и изрази увереност, че развитието на конструктивен двустранен диалог и сътрудничество в различни области отговаря на общите интереси на двете страни.

В посланието до президента на Република Таджикистан Емомали Рахмон бе отбелязано интензивното развитие на отношенията на стратегическото партньорство и съюза между Русия и Таджикистан.
Владимир Путин изрази увереност, че изпълнението на споразуменията, постигнати по време на посещението на Емомали Рахмон в Москва през април 2019 година, ще послужи за по-нататъшно засилване на двустранното сътрудничество във всички области, както и за конструктивно взаимодействие за осигуряване на регионална сигурност и стабилност.

Президентът на Русия поздрави президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов за предстоящата Нова година, като отбеляза със задоволство динамичното развитие на диалога между Русия и Туркменистан, конструктивното сътрудничество в търговската, икономическата, енергийната, хуманитарната и други области.
Владимир Путин подчерта, че успешното председателство на Туркменистан в ОНД допринася за повишаване на ефективността на многостранните механизми за сътрудничество в рамките на Общността.
Изразява се увереност, че ползотворната съвместна работа за укрепване на стратегическото партньорство на двете държави през следващата година ще продължи.

Обръщайки се към президента на Узбекистан Шавкат Мирзийоев, руският държавен глава отбелязва със задоволство прогресивното развитие на стратегическото партньорство и съюза между Русия и Узбекистан и констатира, че напоследък двете страни са успели да направят много за разширяване на взаимноизгодни двустранни връзки в политическите, търговските, икономическите, енергийните, хуманитарна и много други области.
Владимир Путин изрази увереност, че държавното посещение на Шавкат Мирзийоев в Руската Федерация през 2020 година ще позволи да се закрепят достигнатите успехи, и ще очертае перспективите за по-нататъшно сътрудничество между двете държави.

В поздравително послание за Нова година и Рождество към президентът на Република Южна Осетия Анатолий Бибилов Владимир Путин отбеляза, че напоследък са реализирани много проекти, които допринасят за социално-икономическото развитие и укрепване на държавността на Южна Осетия, и изрази надежда за продължаване на съвместната работа за изграждане на двустранно сътрудничество в различни посоки през следващата година.

В послание до президента на Аржентинската република Алберто Фернандес Владимир Путин потвърди готовността си за конструктивна съвместна работа за изграждане на взаимоизгодно сътрудничество във всички области в полза на гражданите на двете страни, в интерес на засилването на международната стабилност и сигурност.

В поздравление към президента на Федеративна република Бразилия Джаир Болсонаро, президентът на Руската Федерация, подчертавайки, че председателството на Бразилия в БРИКС е потвърдило напълно конструктивния, заинтересован подход на страната към сътрудничеството в рамките на тази асоциация, заяви, че руската страна, приемайки щафетата на лидерство в «петицата», също възнамерява да работи активно в интерес на засилването на авторитета на БРИКС и насърчаването на общи подходи към належащи проблеми от международния дневен ред. Владимир Путин изрази надежда за продължаването на съществен, продуктивен диалог.

Поздравявайки Негово Светейшество папа Римски Франциск по случай Рождество и Нова година, руският държавен глава изрази увереност, че срещата през юли 2019 година е спомогнала за укрепване на отношенията между Русия и Ватикана и обяви намерението си да развие изцяло конструктивен диалог със Светия престол, взаимодействие в с цел защита на моралните ценности и изграждане на справедлив световен ред, който осигурява спокойно и хармонично съвместно съществуване на всички страни и народи.

Владимир Путин изпрати поздравления до президента на Китайската народна република Си Дзинпин.

Държавният глава на Русия отбеляза, че доставките на руски газ за Китай са започнали по източния път и успешното провеждане на години междурегионално сътрудничество е позволило разширяване на взаимноизгодни връзки на местно ниво.⠀
Владимир Путин поздрави и президентите на Сърбия и Сирия, Александър Вучич и Башар ал Асад.

Не толкова отдавна Владимир Путин се срещна с президента на Сърбия, и лидерите обсъдиха редица въпроси относно сътрудничеството.⠀
Руският лидер поздрави лидерите на Франция,Хърватия, Венецуела, Унгария, Израел, Индия, Корея, Куба, Турция, Чехия, Финландия и други за празниците.

Освен това Владимир Путин изпрати поздравления към Доналд Тръмп, като потвърди отправената по-рано покана към президента на САЩ да посети Москва на 9 май 2020 година.Също така бяха изпратени поздравления до Ангела Меркел и кралицата на Великобритания.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...