ФБР предостави информация за двама атентатори планиращи да извършат терористични атаки в многолюдни места в Санкт Петербург

29 декември 2019-Нюз Фронт.

ФБР предостави информация за двама атентатори планиращи да извършат терористични атаки в многолюдни места в културната столица на Русия, Санкт Петербург.

Въпросът, който логично възниква обаче е:

— от къде САЩ са получили информацията по-рано от руските служби? Или?

Спец-службите на САЩ за втори път предоставят на Русия информация за подготовката на терористични атаки в Санкт Петербург.

На 17 декември 2017 година, благодарение на информацията, предадена от САЩ, беше предотвратено нападение срещу Казанската катедрала
На 27 декември 2019 година бяха задържани две лица, планиращи извършването на атентати в многолюдни места.

Президентът на Русия Владимир Путин благодари на Тръмп в телефонен разговор за информацията, предоставена от американските разузнавателни служби, за готвените атентати.

Въз основа на информацията, получена по-рано от американски партньори, на 27 декември бяха задържани две лица, които са планирали да извършат терористични атаки в многолюдни места в Санкт Петербург по време на новогодишните празници», заявиха от ЦОС на ФСБ.

Иззети са доказателства и материали, потвърждаващи подготовката им за нападенията.Открито е дело по член 30 (подготовка за извършване на престъпление), 205 (тероризъм), 205.1 (участие в дейностите на терористична организация. Извършват се необходимите оперативни мерки.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...