Резултати от изпитанията на С-400 в Турция: «Стелт на САЩ не важи»

Както всички знаем, Турция разположи на своя територия С-400 «Триумф». И веднага изпробва системата. Взе на прицел и съпроводи F-16. А неотдавна и самолетът от пето поколение F-35.

Това постави ВПК на САЩ в истински шок и ужас.

Какво се оказа при проверката?

Ето какво:
Оказа се, че «стелт»- плашилото за невидимостта на машината важи само за америкаските системи за ПВО

«Patriot», и «THAAD», за които, както показаха резултатите от атаките над саудитските нефтени системи, и древен «царевичак» може да се окаже невидим.

Противопоставянето между Турция и САЩ заради придобиването на руските противовъздушни системи С-400 разбърка всички карти на американските търговци на бойно старо желязо. Затова става все по-ясна причината за истерията на американските политици по повод руско-турската оръжейна сделка.

Разбира се, че турците няма да мълчат. Ако видят, че «кралят е гол», то веднага ще разтръбят, че кралят е гол, няма да се придържат в рамките на политкоректността.

Нещо повече, турският интерес към руските Су-57 е налице, а турците са хазартни хора, за американските оръжейници това може да се превърне в пълна катастрофа. Защото ако руската бойна машина се окаже действително невидима за системите за ПВО «Patriot» с «THAAD», както и за С-400, то окончателно ще бъде поставен въпросът: С какво, по дяволите, търгуват американците.

Американското оръжие стремително се насочва към пропастта.

А славата и мощта на руското оръжие си остава недостижима.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...