За какво забравят всички, говорейки за американските санкции срещу Русия…

san

Да, неслучайно всички наричат санкциите срещу Русия, които САЩ се готвят да наложат, тежки. Само че голямата част от тези, които се възмущават от тази акция или приветстват налагането на санкциите, забравят един детайл. Санкциите ще бъдат наложени единствено при съблюдаването на определени условия!

Разузнаването и Държавният департамент са длъжни в 90-дневен срок след подписването на законопроекта да предоставят убедителни доказателства за действията, в които обвиняват Русия. В частност, това се отнася до предполагаемата намеса на Русия във вътрешната политика на САЩ, както и при провеждането на военни действия на територията на Украйна.

В новия документ е предвидена и още една точка, отнасяща се до по-новите обвинения към Русия за убийства, „извършени от РФ на територията на САЩ и страните членки на НАТО“. Относно това новите изисквания са за предоставяне на доказателства в срок от 90 дни. Разследването трябва да се извърши от американското разузнаване в сътрудничество с властите на страните членки на НАТО.

Що се отнася до санкциите, наложени от РФ на украинската страна, тук условията за тяхното отменяне е едно – Киев е длъжен пръв да прояви инициатива. Такъв извод може да се направи от изявлението на руския премиер Дмитрий Медведев. Той добавя,че в най-скоро време срещи между него и колегата му от Украйна няма да има. Засега контактите между премиерите са прекъснати.

Игор Перминов

Коментари:

Зареждане ...