Въпреки обстрелите по Донбас, децата от прифронтовите райони очакват с нетърпение и надежда за мир новата година

18 декември 2019-Нюз Фронт.

Въпреки обстрелите, прифронтовите райони Александровка и Горловка се подготвят за новогодишните празници

 

Ръководителят на администрацията на село Александровка Константин Чали разказа за подготовката на селото за новогодишните празници.
Той отбеляза, че в момента ситуацията в селото е постоянно напрегната, всяка вечер украинските военни подлагат на обстрели района, вчера е имало обстрели и следобяд, като стрелбата се води от картечници от различни калибри, автомати, и работят снайперисти. За щастие няма жертви и разбити къщи.

Въпреки продължаващите обстрели, селото се готви да отбележи новогодишните празници. А и най-важното е, че въпреки всичко никой няма право да отнема празника на децата.

Кадър от военния ни кореспондент Катерина Катина в Горловка: така изглежда украсеното с много любов 10 училище в Горловка, което се намира едва на 2500 метра от фронтовата линия. Въпреки обстрелите и ужаса на войната, децата си остават деца и с искрена надежда очакват новогодишно чудо. Най-смелите деца в съвремието ни, нека им пожелаем новата 2020 година да им донесе мир и щастливо детство!

 

„Сега сме иукрасили коледно дърво в училище, на другия ден ще го монтираме елха в детска градина и амбулатория, в допълнение, подготвяме се за зимния сезон, подготвили сме оборудване за почистване на сняг, появи се училищен автобус, който превозва децата.
Ще се организират различни дейности за децата по време на училищните празници ”, каза Чали.

През новата година главата на администрацията на село Александровка пожела на жителите на републиката скорошна победа, мирно небе, добро настроение, топлина и уют в домовете, щастие и вкусна новогодишна трапеза.

Авторски видео кадри от военния ни кореспондент Катерина Катина.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...