Облаков: Предстои трансформация, в България от нищото може да се появи алтернатива

„Не мисля, че в България може да се появи от нищото някаква алтернатива. Това минава през жестоки промени в настоящите политически партии“.
Това заяви пред БНР председателят на платформата „Консерваторъ“ Николай Облаков. Според него ще има вътрешни трансформации в партиите.

„Този разрез минава през политическия апарат – минава през ГЕРБ, минава през БСП, минава през средата им“, изказа мнението си той в интервю за предаването „12+3“.

По думите му патриотизмът като политическа тенденция го има, но като политическа партия — не:

„Има отделни лица от всяка една партия, които могат да са изразители на това нещо. Като дефинирана политическа партия, политически субект, не съществува. Има хора, които се заявяват като консерватори, Петър Москов основава консервативна партия, но като политическо представяне в парламента, все още няма такава. Вероятно може и да има.

Мисля, че е неизбежно да се случи в някакъв момент нещо подобно. Въпросът е как ще мине – дали през нов политически субект, дали през разцепление на другите партии. По скоро ще бъде второто“.

Николай Облаков определи българина като социално-консервативен, но това според него не е осъзнато.

В събота в литературен клуб „Перото“ платформата ще представи официално второто издание на специализираното издание „Годишникъ 2019“.

„Миналата година го раздавахме на представители на политиката, медиите, бизнеса и т.н. Тази година вече ще бъде пуснато свободно за продажба“, посочи Облаков. По думите му изданието тази година е доста по-обемно.

Искаме да представим алтернативната гледна точка в България, която не е засягана в медиите по никакъв начин, обясни той и уточни:

„Алтернативна на либералното статукво. Това не означава само тези, които се обявяват за либерали. Това е цялостният либерален консенсус. Може да го видим и в европейски мащаб, не само в български.

Либералното статукво е, че всъщност няма разлика между най-големите основни партии.

Това е и причината крайно леви партии да набират популярност, защото хората не виждат представителство, независимо дали в ляво или дясно, защото всичко е едно и също“.

Интервю на Петър Волгин с Николай Облаков за предаването „12+3“ на БНР

Коментари:

Зареждане ...