Със старанията на адвоката на Тръмп — Рудолф Джулиани, „украинската карта“ отново се разиграва вполитическата игра около възможния импийчмънт на американския президент

Рудолф Джулиани разказа, че притежава документи, доказващи лъжливите показания на бившия американски посланик в Украйна Мари Йованович относно изслушванията по импийчмънта на президента.

Rudy Giuliani

Според Джулиани експосланикът е отказвала да издава визи на украински граждани с цел да възпрепятства даването на показания за договорките на опонентите на Тръмп по време на изборите за американски президент през 2016 година.

Също така Джулиани споменава и бившия генерален прокурор на Украйна Виктор Шокин в качеството му на един от свидетелите. Адвокатът твърди,че ексгенералният прокурор има доказателства за съпричастност на компанията Burisma, чийто сътрудник по-рано е бил синът на Джо Байдън, както и легализираните от него средства, получени по незаконен път. Освен това той прилага и няколко записа, в които обещава да предостави на обществеността документи, както и няколко свидетели, готови да потвърдят невинността на Тръмп.

Игор Перминов

Коментари:

Зареждане ...