Йотова: 30 г. след демокрацията българите усещат, че няма справедливост, неравенството расте, това е диагноза

Европейските и след това местните избори изпиха енергията ни, заяви пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя е категорична, че трябва да направим така, че в следващите години да не се получава така, че да имаме два избора в една година.

„Политическото противоборство и надскачане на личности, ажиотаж и дискусии за това как се правят избори, кой кой е – сякаш накараха държавата да спре. Много малко като държава сме постигнали. 2019 г. няма да се запомни с кой знае какво – нито една реформа в нито сфера, година, в която повече говорихме за политика и по-малко за собственото си развитие като общество и държава. Има отчуждаване на хората от политиката, въпреки двата избора. Изборите останах горе в политическата върхушка. Това, че местната власт се избра с 1/3 от българските граждани може би е най-сериозната диагноза в това отношение“, коментира тя в интервю за предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“.

Общо е усещането, че 30 години по-късно няма справедливост и неравенствата са твърде високи, подчерта със съжаление Илияна Йотова.

Най-тревожното според нея е отказът на хората от участие в обществения живот. Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...