Зеленски започна преговорите с грешка: Искаше да седне на мястото на Путин


Украинският президент Владимир Зеленски обърка местата по време на заседанието на кръглата маса на лидерите на Нормандската четворка в Елисейския дворец в Париж. Влизайки в залата, президентът на Украйна се насочи към стола, който беше подготвен за руския президент Владимир Путин, но френският лидер Еманюел Макрон със съответен жест посочи на Зеленски стола от другата страна на масата.

(Мястата бяха подготвени предварително, така че членовете на украинската делегация бяха зад Зеленски на столове, а министърът на външните работи Сергей Лавров и помощникът на президента Владислав Сурков бяха зад Путин).

Зеленски разпери ръце, показвайки, че разбира грешката си, зае мястото си, после се обърна към журналистите в залата, поздрави на английски присъстващата пресата и нервно отпи малко вода.

След това Зеленски започна да прелиства документите, подготвени на масата, подготвяйки се да започне речта си. Но Путин го спря.

Видео: Зеленски обърка мястото си, Макрон му го показа

„Сега всички ще излязат и ще поговорим“, каза руският лидер, усмихвайки се на Зеленски през масата, хвърляйки поглед към пресата.

На снимкита: Мястото на Путин

На снимката: речта на Зеленски е написана на ръка на езика на «агресора».

Когато Путин и Зеленски влязоха в заседателната зала, между тях беше Ангела Меркел. Затова все още не е ясно дали президентите на Русия и Украйна са стигнали до ръкостискане.

Световните средства за масова информация твърдят, че не са.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...