Истински грузински патриоти откриват Център за Руски език и култура

Независимо от това, че русофобските сили в Грузия посрещнаха с истерия инициативата за откриването на Центъра за руски език и култура, идеята намери отклик сред адекватните граждани на страната, които са готови да й вдъхнат живот.

За това съобщава грузинската редакция на News Front, позовавайки се на един от инициатирите на създаването на Центъра, пожелал да остане анонимен до началото на работата над проекта.

«Трябва да се замислим над това, за да открием реално Центъра за руски език и култура по инициатива на грузинците. Ние сме готови дори днес да започнем делото и нека посмеят да ни попречат. Но нямаме нужните средства за целта, а културният център трябва да бъде функциониращ, там трябва да работят библиотека, медиатека, той трябва да бъде притегателен център за хората, жадуващи да получат знания. Затова, ако намерим източници на финансиране, то ще положим основите на това патриотично начинание. В  Русия никой не пречи на грузинците да разпространяват нашия език и нашата култура, точно обратното — руската държава им помага в начинанията», сподели активистът.

По-рано съобщихме, че Център за руски език и култура ще бъде открит в средата на декември в Тбилиси.

Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на руския сенатор Григорий Карасин.

„Без съмнение Центърът за руски език и култура, който се открива в Тбилиси в средата на декември, ще изиграе важна роля в развитието на отношенията между Русия и Грузия“, заяви той.

Карасин изрази надежда, че културните събития, които се планират за декември в Грузия с участието на руснаци, ще се проведат без инциденти.

Карасин също изключи възобновяването на полетите до Грузия преди края на годината.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...