Daily Mail: Британските спецслужби притискат Корбин за Русия

Представители на британските специални служби се срещнаха с лидерите на Лейбъристката партия с надеждата те да отворят очите на кандидата за поста премиер на страната Джеръми Корбин относно състоянието на сигурността на страната, пише в. «Дейли мейл». Според тях основната заплаха за Великобритания представляват терористичните организации, Русия и Китай.

Британските спецслужби са предупредили лидера на Лейбъристката партия Джеръми Корбин за заплахата от тероризъм и «враждебните държави», в това число от Русия, съобщава «Дейли мейл».

Както отбелязва изданието, службите за сигурност и Министерството на вътрешните работи са се срещнали с висши представители на опозицията, включително с Корбин и с министъра на вътрешните работи в сянка Даян Абът, за да „отрезвят“ Лейбъристката партия. Британските спецслужби са били «поразени от перспективите пред лейбъристкото правителство». Те се опасяват, че ако Корбин спечели изборите на 12 декември, Западният съюз, който се състои от Великобритания, САЩ, Австралия, Канада и Нова Зеландия, ще бъде застрашен.

Лидерът на опозицията многократно призовава за сътрудничество с Русия по делото за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри, пише изданието.

Коментари:

Зареждане ...