Сорос мобилизира сили за нов руско-грузински скандал

Поредната русофобска кампания се развихри в Грузия чрез старанията на НПО-та и СМИ, финасирани от Джордж Сорос.

Това се казва в материал на грузинската редакция на  News Front.

Повод за антируския скандал е убийството в Берлин на гражданина на Грузия Зелимхан Хангошвили. Прозападните структури не изпуснаха възможнотста — Центърът за обучение и мониторинг по правата на човека, Фондът за стретегически изследвания «Александър Рондели», а също изданието «Netgazeti» започнаха активно да провокират Тбилиси към пореден конфликт с Москва.

Кампанията се свежда до критика към всякаква проява на конструктивен от страна на грузинсикте власти диалог с Русия в рамките на убийството на Хангошвили. Всичко това се аргументира чрез решението на Германия да изгони двама руски дипломати от Берлин. Проблемът е в това, че немските власти обосновават предприетата стъпка съвсем не на база убийството, а с това, че Германия не е доволна от нивото на взаимодействие с РФ в рамките на разследването.

Но в прозападните структури в Грузия този акпект се премълчава. Заедно с това от Тбилиси настояват да се постъпи по аналогичен начин, за да се «фиксира позиция», както това се случи, когато Лондон развихри скандалното «дело Скрипал», тогава Грузия от своя страна изгони един руски дипломат.

Според НПО на Сорос в Грузия «внимателното отношения в тази сфера» спрямо Русия е «неоправдано».

«Няма значение доколко коструктивна ще бъде позицията спрямо Русия, след това при всички случаи ще последва по-нататъшна окупация и агресивни дейстивя от страна на руските власти. Така че единственият правилен път ще бъде да се фиксира принципна позиция на международната арена с максимално въвличане в случая на нашите западни партьори», се казва в едно от «експертните мнения».

В същото време Германия — един тези същите «западни партньори» — дори не е предоставяла на Хангошвили политическо убежище и през цялото време се е отнасяла с подозрение към бившия полеви командир на терористите в Чечня.

News Front ПП

 

Коментари:

Зареждане ...