Демократите дадоха зелена светлина на Тръмп за създаването на «Космически сили»

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп и конгресмените от Демократическата партия са постигнали предварителна договорка за даване на зелена светлина за създаването на космически сили, информира «Вашингтон пост».

Според хора, близки до преговорите, демократите са се съгласили за създаването на шести клон на военните на САЩ в замяна на нови обезщетения за родителски отпуск за федералните служители.

Не е ясно обаче дали споразумението, което има подкрепата както на президента, така и на председателя на Камарата на представителите (долната камара на Конгреса), ще премине успешно гласуването в Сената, допълва изданието, съобщи News.bg.

По-рано съобщихме, че деята за създаването на космически войски съществува от десетилетия, но във въоръжените сили с нея се бореха яростно, защото всеки от видовете въоръжени сили на САЩ се страхуваха да останат без, макар и ограничен, достъп до космическите активи на страната.
Това пише бившият върховен главнокомандващ Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа Джеймс Ставридис в своята статия за  Bloomberg.
Иронията, според автора, е в това, че в средата на миналия век представителите на въоръжените сили също са правили всичко възможно, за да не допуснат създаването на военно-въздушни сили. Налице са били същите аргументи: няма необходимост да се създава още по-голяма бюрокрация, а въздушното пространство ще стане нов военен театър, пише авторът, съобщи News Front.
Припомняме: Предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп за създаването на космически сили е поредната безполезна бюрокрация и инициатива, която ще превърне космоса във военен театър. Нито едно от тези предложения не отговаря на действителността, пише бившият върховен главнокомандващ Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа Джеймс Ставридис в своята статия за  Bloomberg.
Според Ставридис, много от тези, които критикуват инициативата на президента или не притежават достатъчно обем информация, или отхвърлят идеята, защото тя е предложение точно на Тръмп. Независимо от това, че Ставридис също не е съгласен с президента  в много отношения, създаването на космически сили му изглежда разумно предложение, пише изданието.
Петя Паликрушева за News Front

Коментари:

Зареждане ...