Скандал във Великобритания: Корбин твърди за тайна сделка между консерваторите и САЩ след Брекзит

Във Великобритания избухна скандал след като лидерът на Лейбъристката партия Джеръми Корбин заяви, че разполага с „доказателство“, че националното здравеопазване е изложено на риск в подготвяна търговска сделка от консерваторите със Съединените щати след Брекзит. По-късно обаче сайтът, разпространил информацията през октомври обяви, че вероятно е станал жертва на руска кампания за дезинформация.

Корбин посочи, че разполага с документ от 451 страници, който показва, че преговори между Лондон и Вашингтон са се състояли, което доказва, че здравеопазването е за продан. Премиерът Борис Джонсън обаче заяви, че тези твърдения са „глупост“ и че националното здравеопазване не е част от търговските преговори.

След като сайтът Reddit обаче закри десетки акаунти във връзка с изтеклата информация и заяви, че това вероятно е част от кампания, произлизаща от Русия, Джеръми Корбин защити решението на партията му да сподели тези документи. Той не посочи откъде точно има информацията, но подчерта, че до вчера никой не е отрекъл, че тя не е вярна. Борис Джонсън нарече документите „отклоняване на вниманието от изборите“, но Джеръми Корбин настоя, че фокусът трябва да е върху съдържанието, а не върху източника. Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...