Голямата среща на върха в Париж — надежда за мир за Донбас

8 декември 2019-Нюз Фронт.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски на срещата на върха във «нормандски формат» ще търси пълно прекратяване на огъня в Донбас, заяви премиерът на Украйна Алексей Гончарук.

Според него позицията се основава на суверенитета на Украйна, пълен контрол над границата и «избори по украинското законодателство само след пълна деокупация». »

Прекратяване на огъна. Деокупация. Връщането на хора и територии. Ето как виждаме настъпването на мир в Украйна. Ние подкрепяме нашия президент!» — написа украинския премиер.

 

Действително, прекратяването на огъня е една от най-важните стъпки, за постигането на мир. Но именно украинските въоръжени сили продължават в ежедневен режим обстрелите по Донбас. Нека всички се надяваме, че на срещата това ще бъде обсъдено и украинския президент ще даде думата си за спиране на огъня.

 

Както заяви прес-секретарят на руския лидер Дмитрий Песков Кремъл очаква срещата да допринесе за уреждането на конфликта в Украйна и ще осигури общо разбиране на безалтернативните Минските споразумения

Очаквайте подробности от срещата на върха утре.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...