Допитване: Болшинството немци искат US базите да напуснат страната и Берлин да се сближи с Русия

55% от германците искат Европа да се защитава без помощта на САЩ, 48% от запитаните подкрепят изтеглянето на американските войски от Германия. Повечето германци одобряват курса към сближаване с Русия и това възмущава автора на статията в немското издание. Той е сигурен, че сънародниците му просто не знаят какво правят.

Превод:

Ако някой все още се съмняваше, че Германия преминава през фаза на външнополитическа дезориентация, резултатите от скорошна анкета на YouGov ще го избавят от тези съмнения.

55% от германците искат Европа да се защава в бъдеще без помощта на САЩ, 48% подкрепят частичното или пълно изтегляне на американските войски от Германия.

Едновременно с това повечето германци одобряват политиката на флирт с Русия на Владимир Путин. 54% искат да залагат на сътрудничеството, а не на сплашването, пише изданието.

Резултатите от скорошно проучване на Източния комитет на германската икономика сред германските компании, опериращи в Русия, се вписват в тази картина. Само 3% от тях се изказаха срещу газопровода „Северен поток — 2“, възмущават се авторите.

Тези цифри са еднотипни с резултатите от многото анкети през последните години, което показва, че нараства отчуждението на германците от Съединените щати и гравитарането на Германия към Русия, установяват с възмущение авторите от авторитетното немско издание.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.welt.de/print/die_welt/article204029090/Kommentar-Der-deutsche-Russland-Tick.html

Коментари:

Зареждане ...