Русия коментира извеждането на български дипломат

Източник от Руското външно министерство коментира съобщението за изведения български дипломат от Русия. По думите му това е «огледален отговор», за който имаше предупреждение от руската страна, съобщи РИА Новости.

«Това че българската страна реши да придаде гласност, потвърждава липсата й на други информационни причини«, допълни той.

По-рано агенция Ройтерс съобщи, че Русия е извела български дипломат след това, че София е отказала виза на новия руски военен аташе. По информация на агенцията, българският посланик в Москва Атанас Кръстин е бил информиран за това, че дипломат от нашето посолство трябва да напусне Русия за 24 часа в съответствие с дипломатическия протокол.

Това е отговор на действието на България през октомври, когато от страната ни бе изведен руски дипломат. Също така България отказа да издаде виза на военния аташе в руското посолство в София. Решението бе основано на препоръка от неназовано ведомство.

През октомври говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова заяви, че ведомството й не коментира въпроса с отказа на България да издаде виза на военния аташе на руското посолство, но ще последват ответни мерки.

Коментари:

Зареждане ...