ДПС разкри «задкулисен сговор» между Нинова и Борисов

ДПС разкри заговор между БСП и ГЕРБ за партийната субсидия. Информацията, която имаме е, че Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили ГЕРБ да не са в пълен състав в залата, за да мине предложението на БСП, обяви лидерът Мустафа Карадайъ.

ДПС разкри "задкулисен сговор" между Нинова и Борисов

Припомняме, социалистите искат осем лева субсидия на действителен глас.

Той припомни позицията на партията, че ако има субсидия , тя трябва да гарантира финансирането на политическите партии, които са парламентарно представени.

ДПС неведнъж е настоявала за дебат по темата, след като стана ясно, че формациите не могат да изхарчат цялата финансова помощ, която им дава държавата. За някои от тези партии обаче ситуацията е по-различна и при един лев субсидия те не могат да финансират дейността си. Затова формацията искаше частно финансиране при ясни и прозрачни правила.

Карадайъ отново изтъкна, че един лев субсидия е популистки ход. Когато мина единия лев субсидия шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова обясни, че това е временна мярка и темата ще се реши с бюджета.

Иначе Карадайъ е на мнение, че предложението на червените обслужва двете големи партии ГЕРБ и БСП. Това е поредният удар на ГЕРБ и БСП срещу демокрацията и плурализма, изтъкна лидерът на ДПС.

Лидерът на ДПС припомни и друга задкулисна договорка на двете партии, а именно че те наградили «кошмара» на майките на деца с увреждания Валери Симеонов, както се изрази той.

Коментари:

Зареждане ...