След думите на Путин Кадиров даде твърдо обещание да защити думата «мама»: «Няма да позволим да разрушат устоите на Велика Русия!»


Главата на Чечня Рамзан Кадиров подкрепи неодобрението на президента на Русия заради опитите на Запада да замени думата «мама». Според политика, Западът се опитва по всякакъв начин да натрапва безнравственост. Но, както посочи Кадиров на страницата си в Телеграм, народът на Русия няма да позволи да се разрушат многовековните устои на руското общество.

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че «в някои страни» са се изхитрили да заменят думата «мама» с «родител номер 1» и «родител номер 2». Държавният глава на Русия изрази надежда, че Русия никога няма да позволи нещо подобно.

Въпросът бе повдигнат по време на заседанието на Съвета за междунационалните отношения. Един от взелите думата отбеляза, че е невъзможно да се замени универсалната за всички народи дума «мама». Но президентът на Русия отбеляза, че това не е съвсем така.

«В някои страни я замениха тази дума. «Родител номер 1», «родител номер 2″. Надявам се, че това при нас никога няма да се случи», каза Путин.

Става дума за САЩ, където горното се практикува още от 2011 година, а също за Франция. Освен това, «родител номер 1» и «родител номер 2» се опитаха да натрапят и в Италия, но през април главата на МВР Матео Салвини сложи край на това и възложи да се върнат традиционните «майка» и «баща».

Главата на Чечня Рамзан Кадиров реагира на думите на президента на Русия в акаунта си в Туитър. Той даде твърдо обещание да защитава многовековните устои на Велика Русия.

«Западът се опитва по всякакъв начин да ни натрапи безнравственост, разрушавайки устоите на руския и другите народи в Русия, за които здравото семейство, националната култура играят особена роля», написа главата на републиката, подчертавайки, че Руската Федерация никога няма да позволи да се разрушат моралните, семейните и религиозните основи на обществото.
Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...