Пушилин: В закона за границата на ДНР няма «таен смисъл»

Законът за държавната граница на Донецката народна република (ДНР) е логичен, той съответства на минските съглашения. Това заяви главата на ДНР Денис Пушилин в петък.

«Вече помолих да не се търси никакъв таен смисъл. Уверявам ви, че такъв няма. Това е напълно планомерна законотворческа дейност. До момента въпросът с границите бе регулиран с указ на държавния глава, това бе достатъчно на този етап….Но: за да може всичко да бъде регулирано на ниво подзаконови актове, е нужен закон», заяви той в ефира на програмата «60 минути» по телевизионния канал «Россия-1».

Главата на републиката поясни също, че законът не противоречи на минските съглашения.

«Що се отнася непосредствено до настоящата ситуация по отношение на това, че законът на противоречи на «Минск», то в дадения закон линията на съприкосновение е посочена, защото, уви, конфликтът не е приключен…Затова законът е напълно логичен, той ни е нужен за вътрешно ползване».

На 29 ноември парламентът на Донецката народна република формално установи държавната границ по линията на административната граница на Донецка област на Украйна по ситуацията до началото на 2014 година.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...